WOHO! Mijn eerste zwangerschapsshoot is een feit. Kinderen en babytjes fotograferen, dat deed ik al ontelbaar vaak, maar een baby’tje vastleggen vooraleer het op aarde terecht komt, dat had ik nog nooit gedaan. Wat was ik blij dat ik de kans kreeg, zo net voor lock down. En wat was het leuk dat Matteo erbij was, hij stelde met veel plezier zijn zusje aan me voor. Deze foto’s werden trouwens genomen op de Mechelseheide, een prachtige locatie voor foto’s, maar ook voor lange wandelingen in de zon.

Ik leerde Matteo kennen op het trouwfeest van zijn tante. Ze gaf een cadeaubon voor een fotoreportage met het gezin aan Matteo’s mama en (na wat vertraging) werden deze foto’s genomen. Het weer was niet fantastisch, de zon had zich duidelijk verstopt, maar wat was het een leuke namiddag met vrolijke Matteo.

Matteo is echt zo’n heerlijk blij kind dat houdt van een leuke wandeling tussen de “eendjes”. Hij huppelt er vrolijk op los, geeft knuffeltjes aan iedereen binnen bereik en is gek op dinosauruskoekjes. Wanneer ik dit schrijf, is zusje Charlotte al een tijdje geboren, wat een prachtige meid is me dat! Blijkbaar is Matteo heel trots op haar, en zelfs nog voor ze geboren was, was hij al dat al (haar een kusje geven, deed hij dan ook met veel plezier, vind jij de foto waarover ik het heb?)

Voila. Mijn eerste zwangerschapsreportage. Wat ben ik blij dat ik deze mooie momenten met hun prachtige gezinnetje mocht vastleggen!

Ps.: ik deel deze reeks nu pas, omdat de befaamde zus van Matteo’s mama haar enkele van de foto’s cadeau deed als verrassing (prachtig geprint op canvas – prints blijven nog steeds mijn favoriete eindproduct van fotografie). Kwestie van al een leuk cadeau te hebben als de baby komt, toch? Sommige foto’s moesten dus nog eventjes geheim blijven. (Heerlijk als je dan de reactie hoort van je modellen achteraf…) Ja, soms doe ik dingen stiekem 😉