LET’S TALK ABOUT THE  SELFLOVE (SHOOT).

“Waar vind je al die mooie meisjes toch om te fotograferen?” Die vraag krijg ik haast elke keer als ik foto’s ga maken. Ik kreeg hem ook van Janne. Lieve Janne. Ik ken haar van toen ik nog ballet deed. We waren allebei super afgetraind. Geen grammetje vet te veel. Vandaag zijn we anders. We hebben niet meer die magere schouders en hebben vrouwelijke vormen gekregen. En wat is die Janne een prachtige vrouw geworden.

Het is niet altijd gemakkelijk om jezelf graag te zien. Om voor de spiegel te staan en te zeggen tegen je spiegelbeeld: “Wat zie je er goed uit vandaag”. I see you. Je bent niet alleen. En toch. Je bent mooi. Weet je waarom ik daar zeker van ben? Mensen houden van je. Je laat mensen lachen, mensen zijn graag in je omgeving, ze luisteren graag naar je. Wat je zegt, wat je doet, wat je voelt, het doet er toe. Je bent mooi.

En het gaat verder dan dat. Je mag je lichaam graag zien, ook al ziet het er niet uit zoals in de boekskes of zoals de lichamen van al die “perfecte” meisjes die je volgt op sociale media. Ondanks de gebreken die je ziet, is het namelijk jouw lichaam. En niemand is zoals jij. Je bent uniek, je bent jij en dat, dat is wat jou zo mooi maakt. Die striemen op je benen maken jouw benen uniek, die gekke neus van je maakt dat je opvalt in de massa, je glimlach betovert mensen, je handen ondersteunen mensen. En ja, het is soms frustrerend als je buik niet zo plat is zoals je zou willen of je billen niet zo mooi rond als in je dromen. Maar so what. Eet verdikke pizza of frietjes als je daar zin in hebt en draag die jurk die je prachtig vindt. Je kan, mag, moet. Dit is jouw lichaam. JE BENT MOOI.

Vandaag vier ik de imperfecties aan mijn eigen lichaam, mijn witte huid, de kuiltjes in mijn billen, mijn gekke tenen. Maar ook de dingen die ik graag zie aan mezelf: mijn neusje, mijn lippen, mijn lichaam. Want ik mag er zijn. En jij ook. Jij zéker ook. Let’s celebrate ourselves today. Want echt. Je bent mooi. Iedereen voor mijn lens is mooi.

 

Wat hou ik ervan als ik mensen mag vastleggen die misschien niet zo zelfzeker zijn als ze zouden mogen zijn. Als ik er dan in slaag dat ze zichzelf graag zien, dat ze naar zichzelf kijken door de ogen van anderen, dat ze kunnen zien hoe mooi ze zijn, al is het maar voor even, dan is de missie geslaagd. Janne is mooi en ze vond zichzelf na deze shoot ook mooi. En dat, lieve mensen, dat is waar het om draait. JE. BENT. MOOI. Dus komaan, boek die selflove shoot. Je gaat je er goed door voelen. Ik beloof het je.