Ik denk dat selflove shoots mijn favoriete shoots zijn. Wanneer ik een mailtje in mijn inbox krijg waarin de dame in kwestie een selflove shoot aanvraagt, maak ik een vreugdedansje. Het is zo krachtig en zo puur om jezelf vieren. En ik ben alleen maar zo ongelofelijk dankbaar dat ik getuige mag zijn van krachtige, sterke vrouwen die zichzelf willen vieren. Want sterk dat zijn ze zeker.

Ik besef heel goed dat het een grote stap kan zijn om een shoot voor jezelf te boeken. Want zelfs al zou je het willen, het is eng om op de foto te gaan. Je vraagt je af of het resultaat wel leuk zijn, of je het wel waard bent om in jezelf te investeren, of je wel mooi genoeg bent om je foto te laten nemen. Het antwoord is ja, ja natuurlijk ben je mooi, en niet eens “genoeg” (want waarom zou je dat woord zelfs gebruiken?), je bent prachtig.

Je bent mooi en overtreft uiterlijke schoonheid, je bent mooi op alle vlakken. Alle dingen die je al bereikt hebt in je leven, hoe klein ze ook lijken, ze zijn groots, het zijn overwinningen, die jij hebt bereikt. Want wanneer ik de verhalen hoor van alle prachtige vrouwen voor mijn lens, word ik trots. Trots op die onbekende vrouw, die haar leven leeft en die doet wat ze goed doet, wat ze graag doet.

Misschien is ze nog op zoek naar wat ze wil voor de toekomst, is ze nog op zoek naar liefde, is ze onzeker. Maar man, wat is ze mooi. En wat is ze sterk. Want hoe ver is ze al gekomen en hoe ver zal ze nog gaan. Ze leeft haar leven en met opgeheven hoofd en laat me toe om haar op haar meest kwetsbaar zien. Geen muur om achter te verschuilen, gewoon wij twee en ik mag haar meest prachtige zelf vastleggen.

Een ode aan haar. Want wat is ze prachtig.

Een ode aan jezelf. Dat is een selflove shoot.