Voor alle ladies/boys over here die hun lief smeken om samen foto’s te (laten) nemen, laat me even in 10 puntjes vertellen over mijn werkwijze op zo’n romantische en spontane loveshoot. Misschien krijg je zo je lover wel over de streep.

  1. Ik doe niet aan poseren, ik ben daar allergisch aan. Hoe pak ik het dan wel aan? Veel bewegen, veel geknuffel en veel gekus. Veel liefde dus. En geen zorgen, we bouwen het rustig op. Ik ga jullie heus niet de eerste minuut vragen om elkaar eens een tong te draaien (dat vraag ik trouwens zelden, dat gebeurt meestal spontaan na een tijdje).
  2. Ik geef tips over hoe je er op je best uitziet: “probeer je kin wat hoger te houden” bijvoorbeeld. Ook heb ik kleine trucs die spontane reacties uitlokken.
  3. In het begin houd ik steeds voldoende afstand, zo kunnen jullie wennen aan mij en mijn camera.
  4. Ik wil dat jullie jullie goed voelen dus babbel ik veel, stel ik vragen over jullie liefde en over wat jullie zo bijzonder vinden aan elkaar. Waarom is dat zo leuk? We gaan op zoek naar de kern van jullie liefde en door de antwoorden gaan jullie weer kriebels voelen in jullie buik, meer liefde op de foto dus.
  5. Als jullie zelf geen plekje vinden, ga ik op zoek naar een rustige locatie met zo weinig mogelijk pottekijkers. Enkel jullie en ik met mijn camera dus. Perfect om tot rust te komen en je niet geforceerd of ongemakkelijk te voelen.
  6. Ikzelf ben ook altijd een beetje zenuwachtig voor zo’n shoot, omdat ik jullie waarschijnlijk niet zo goed ken en ik jullie op jullie mooist mogelijk wil weergeven. No worries dus, jullie zijn niet de enigen die met wat zenuwen zitten. Maar laat me dit zeggen: we gaan veel lachen en lol hebben, dat beloof ik echt.
  7. Jullie liefde staat centraal op alle vlakken. We gaan emotie, fun en plezier. 
  8. Zie ik dat een bepaalde beweging of emotie toch niet werkt? Dan pakken we het anders aan. Ik wil dat jullie jullie op geen enkel moment ongemakkelijk moeten voelen.
  9. Ik lever de foto’s steeds af in een privégalerij. Alleen jullie (en de mensen waarnaar jullie de link versturen) kunnen de foto’s zien. Willen jullie bovendien niet dat jullie foto’s online komen, dan vind ik dat helemaal prima. Jullie privacy staat steeds voorop.
  10. Jullie krijgen allé foto’s die goed zijn in mijn ogen: daarbij denk ik aan foto’s waarop jullie alle twee mooi staan (geen dubbele kinnen of schele blikken dus). Ik selecteer ze met zorg, edit ze en bezorg ze jullie. Meestal gaat het om zo’n 60-tal foto’s. Ik hou er niet van als je per foto moet betalen of als je meer moet bijbetalen voor meer foto’s, dus alle foto’s zijn gewoon in de prijs in begrepen. En dat betekent meteen ook: kei. veel. keuze (en enkel de goede foto’s, ik wil dat je je echt geweldig voelt na het zien van het resultaat).

 

Kortom. Ik doe er alles aan om een romantische en spontane setting te creëren voor de perfecte loveshoot met de foto’s waarvan je droomde als resultaat.

 

 

Nog even tussendoor: deze twee lovers zijn echt geweldig. Binnenkort verkopen ze hun huis en gaan ze rondtrekken met hun honden, op zoek naar de beste surfplekjes in Europa. Daarnaast hebben ze ook een mega tof kledingmerk waarmee je bovendien hondenopvangcentra steunt: Vagabundo Wear. Ga eens een kijkje nemen zou ik zeggen!