Noa. Noa. Noa. Mijn nieuwe girlcrush. Ze is niet alleen een geweldig mooie griet, ook is ze een van de liefste en zachtste persoonlijkheden die ik ken. Oh ja, heb ik al verteld dat ze volgend jaar journalistiek gaat studeren? Beauty and brains. Je ziet het, I’M IN LOVE. Ik leerde haar nog maar vorige week kennen en de klik was er meteen. We hebben veel gelachen en ze vertelde me meteen veel over zichzelf, waardoor het alleen maar gemakkelijker was om haar op een vlotte en spontane manier vast te leggen. Met deze prachtige griet mocht ik een portretshoot met paard doen. En wat leuk was me dat.

Een portretshoot met paard, het is niet altijd evident. Ik weet als geen ander dat het belangrijk is dat het dier zijn oren naar voor heeft, maar het gaat verder dan dat, de pose juist krijgen, zorgen dat zowel het paard als baasje goed op de foto staan… Er komt heel wat bij kijken. Gelukkig heb ik doorheen de jaren enkele trucjes verzameld om zo efficiënt mogelijk foto’s van paard en baasje te nemen.

Twee belangrijke tips:

  1. Speel deze video af tijdens het maken van de foto’s. Meestal werkt dat geniaal om de oren van het paard naar voren te krijgen. (wat ook werkt is varkensgeluiden, zeker wanneer je met een hengst te maken hebt)
  2. Neem een assistent mee: geloof me, het is niet mogelijk om als fotograaf het paard op de juiste manier te zetten en ook nog eens foto’s te maken.

Het geluk wil dat “Nesje” van Noa net als haar baasje een echt fotomodel is: oortjes naar voren, knuffeltjes zonder enig probleem. Oh, wil je zonder zadel op mijn rug? Doe maar. Eerlijk: het gaat niet altijd zo gemakkelijk zoals het tijdens deze shoot ging (laatst was ik nog meer dan een uur bezig om maar 30 goede foto’s te kunnen maken – het blijven levende wezens en geduld is een vereiste). Maar dus, misschien is het gemak waarmee deze foto’s gemaakt werden ook wel de reden waarom ik zo trots ben op het resultaat.

Dus voila. Noa. Een geweldig mooie, warme ziel. En  haar prachtige paard.