En dan, plots, zijn ze groot. Dat kleine meisje studeert af, ze heeft een job te pakken, ze verlaat het nest. Net zoals Elien studeer ik dit jaar af en het doet wat met me. Wat de toekomst zal brengen is nog een grote onduidelijke waas en het is belachelijk spannend. Oké, terug naar Elien. Elien is een super lieve, vrolijke en enthousiaste (ex)klasgenoot van me. En omdat zij net als ik afstudeert, groot is geworden, deed ze samen met haar mama een heuse mama en dochter shoot bij mij. Want het is nooit te laat om prachtige foto’s te nemen met je mama die je bovendien kan koesteren voor de rest van je leven, toch? En ook: hoe een tof idee is me dat eigenlijk wel niet? Ik word weer helemaal blij als ik eraan terugdenk en ik wil nu stiekem hetzelfde doen met mijn mama.

We gingen naar een geweldig prachtige locatie in Genk waar we genoten van het zonnetje dat langzaam achter de horizon verdween. Elien en Leen hadden gekozen voor lange jurken die heerlijk meewaaiden met de wind en ze deden vlotjes mee, volgden gewillig mijn instructies op, gooiden grappige ideeën in de groep en waren bovenal zichzelf. Het was heerlijk, een droom voor elke fotograaf, zeg maar.

De ouders van Elien kochten recentelijk een appartement in Knokke en er werden al plannen gemaakt om een van de foto’s die we namen tijdens de shoot te gebruiken om aan de muur te hangen. Ik ben alvast meeegaaa benieuwd naar welke foto het zal worden!

 

Lieve mama of dochter die dit leest, zeg nu zelf, dit is toch een geweldig idee? En eigenlijk zijn er helemaal geen bijzondere redenen nodig om zo’n shoot met je mama of dochter te doen, want zeg nu zelf, er is altijd liefde en die liefde, die is voor het leven.

 

WOW. En voor ik het vergeet. Deze twee lieverds stuurden me mijn favoriete bloemen toe na de shoot omdat ze blij waren met het resultaat. Moet ik nog eens zeggen hoe geweldig het was om hen voor mijn lens te hebben?