WAARSCHUWING: op een loveshoot stel ik een ton aan persoonlijke vragen.

Wat voor vragen?

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie heeft de eerste stap gezet? Hoe is jullie leven samen? Wat vind je leuk aan haar? Waarom ben je verliefd op hem? Waarom kunnen jullie echt niet zonder elkaar? Wat doen jullie graag samen? Wie is het meeste dit? Wie doet het meeste dat?

Meestal krijg ik dan geweldige verhalen te horen, hoe hij verliefd is geworden op haar glimlach. Hoe zij stiekem al jaren een oogje op hem had nog voor ze hem durfde uit te vragen. Hoe hij niet had verwacht dat een prachtige dame zoals zij verliefd zou kunnen worden op hem.

Je vraagt je nu misschien af waarom ik zoveel vragen stel. Ik ben er toch om jullie te fotograferen? Klopt. Maar fotografie is meer dan jullie in een pose duwen en hopen dat er een goede glimlach op jullie gezichten verschijnt. In mijn ogen moet fotografie een gevoel vastleggen. Een gevoel dat alleen tussen jullie twee bestaat en dat jullie relatie zo uniek maakt. Daarom stel ik vragen. Want wanneer hij antwoordt, zal zij verliefd kijken bij zijn antwoord, misschien zal ze met haar ogen draaien of zuchten, misschien zal ze moeten schatterlachen. Wanneer zij antwoordt, zal hij misschien verlegen worden of net meer rechtop gaan zitten of staan, net omdat het hem zoveel meer zelfvertrouwen geeft.

Dus nee, het gaat niet om wat jullie antwoorden, soms hoor ik het antwoord niet eens, net omdat ik zo geconcentreerd ben op jullie reacties. Ik hoef het niet antwoord niet te weten om te zien wat het met jullie doet.

Oké en kan je dan nu eens in haar oor bijten?

Ja, dat vraag ik ook. En nog een hoop aan andere kleine gesticulaties. Want ook dat is jullie. De manier waarop zij reageert wanneer hij in haar oor bijt of wanneer hij een plukje haar achter haar oor duwt of wanneer hij haar een kus op haar wang of voorhoofd geeft.

 

Ook vertel ik domme mopjes en dat is mogelijks nog “erger” dan het vragenvuur.

Je bent dan gewaarschuwd wanneer je een loveshoot of een andere shoot boekt hè.