Altijd al gedroomd van een prachtige shoot met dat gouden licht zo net rond zonsondergang, het magische golden hour? Ja, ik ook (elke dag opnieuw als ik het prachtige licht zie).

Naast een hoop dieren heb ik ook een broer. Kobe is de naam. Hij is jonger dan ik, maar iedereen denkt het tegenovergestelde. Of dat komt door mijn babyface of zijn lengte is maar de vraag. Hij is de meest geanimeerde verhalenverteller die ik ken en tegelijkertijd kan hij super kort zijn in zijn communicatie. Vriendschap is voor hem het allerbelangrijkste en daar heeft hij ook veel voor over. Hij houdt van plezier maken en zot doen. Hij is grappig, slim en de grootste idioot die ik ken. Hij weet mijn ogen altijd te openen als stress me even verblindt. Kortom: een fantastische kleine grote broer. (En nee, natuurlijk zijn we niet altijd beste maatjes, maar dat maakt het allemaal nog beter, toch?)

Ten tijde van Corona miste ik het zo om mensen te fotograferen en met die kaaklijnen en ogen van hem, had ik eigenlijk het perfecte slachtoffer in huis. Helaas, hij wou niet. 134.538 keer heb ik gevraagd of hij alsjealsjealsjeblieft mee foto’s wou gaan nemen. De aanhouder wint, zeggen ze wel eens en op een prachtige zonnige avond, kreeg ik hem uiteindelijk zo ver om zijn haren te wassen en voor mij te poseren. Hij deed zelfs de broek aan die ik graag zie.

We deden een geweldige golden hour portret shoot in een prachtig veld dat voor de gelegenheid vol stond met gele bloemen. Ik was er al een paar keer voorbij gefietst, en droomde ervan om er foto’s te gaan nemen. Heerlijk als je zulke mooie locaties in je achtertuin hebt liggen, toch?

 

Of het leuk was? Zeker en vast. We hebben veel bijgebabbeld en gelachen.

Of ik blij ben met de beelden? Natuurlijk. Die knapkop is wel mijn broer hè!

 

Ps. De voorwaarde dat we foto’s gingen nemen was trouwens “Geen melige quote op Instagram”. Over mijn website heeft hij niets gezegd dus ja… dan maar meteen een hele tekst!