Hun bijzondere dag: 22 februari 2020

Anita en Erik… Erik en Anita… Een prachtig burgerlijk huwelijk dat ik mocht fotograferen. Die twee zijn zo’n koppel waarvan je meteen weet “die passen bij elkaar”. Deze twee waren mijn eerste trouwers van 2020 en ze hebben me zoveel goesting gegeven in de rest van het jaar. Je hebt geen idee. Ze waren niet meteen het koppel dat ik standaard voor mijn lens krijg en hun feest was allesbehalve traditioneel. Maar dat maakt niet dat ik er minder van genoten heb. Integendeel. Want wow. Wat prachtig was hun locatie. Wat prachtig was hun liefde. En hoe stijlvol zijn die mensen?

Ik moet toegeven, ik was haast vergeten hoe gelukkig ik word van huwelijken fotograferen. Maar toen ik er eenmaal stond, op hun bijzondere dag, kon ik niet stoppen met glimlachen. Ik heb zelfs zoveel gelachen dat mijn kaken er op den duur tijd van deden. Maar dus echt hé. Normaal gezien zijn groepsfoto’s ook niet het meest aangename om te doen als fotograaf, mensen vinden dat vaak niet leuk en de koppels willen toch graag groepsfoto’s. Je moet dus iedereen motiveren om daar te komen staan en het zo snel mogelijk afwerken. En weet je wat, op dit trouwfeest was het echt leuk om te doen. Iedereen was behoorlijk enthousiast en deed vrolijk mee.

Deze twee ontploften haast van liefde. Ze kennen elkaar al zo lang en nu besloten ze dus toch om te trouwen, nog steeds zo duidelijk over hun oren verliefd op elkaar. Geweldig is dat. Ik kan niet anders dan ongelooflijk dankbaar zijn dat ik deel mocht uitmaken van hun dag. Een zotte dag, een gelukkige dag, een dag waar iedereen blij van wordt (en oh ja. Het eten was trouwens ook fantastisch!)

Ps.: vinden jullie de omaatjes die elkaar helpen met het opdoen van hun lippenstift of de twee zotte dozen die verstoppertje spelen onder de tafel?